mandag 6. juli 2009

27 juni, dag åtte.. Strandliv og Miramar

Denne dagen var vel, så vidt jeg husker, en helt vanlig dag på stranda, pluss at vi var innom Miramar og så på dyrene de har der. Blant disse er øgler, kameleoner, firfirsler og lignende, som er litt annerledes fra det vi er vant til i Norge. De selger også piggsvin, noe som er litt finurlig for oss nordmenn. De to øverste bildene er av kamelonbur, og det tredje er en øgle kalt "uromastyx" (på spansk).


I tillegg til at de har litt mer av det eksotiske i butikkene sine, har de også (som nevnt tidligere) hunder. Hundene kommer og går rett som det er, og i dag (29 juni) ble det rett og slett for mye for Camilla. Det å se på at små valper i glassbur på veggene prøver å komme seg ut, hyler og krafser på glasset, ynker seg og er helt alene med en haug folk på den andre siden av ruta, er ikke så flott. Det å vite at man aldri i verden ville satt sine egne valper i en slik situasjon, og vite at de er hjemme og har det bra, er langt bedre. Det hjelper uansett ikke de stakkars hundene som er ”fanget” på Spansk zoo. Vi så også en Bichon Maltese (en av rasene hjemme hos Camilla) på stranda samme dag. Legger ut et bilde av den søte (klipte) tispa.


Malteseren jeg nevnte tidligere er nå heldigvis ute av butikken, forhåpentligvis solgt til en god familie som vet å ta vare på den. Valpene som har tatt malteserens plass er uheldigvis mye yngre og ser ikke ut til å håndtere omgivelsene særlig bra. Terrieren i glassburet over malteseren er nå alene, og ser svært ensom ut. Tross alle menneskene som går forbi og omringer de stakkars valpene, banker på glasset og krever deres oppmerksomhet til enhver tid, vekker de for å se hvor søte de er, roper og ståker, får ikke valpene kos, ro, søvn eller kjærlighet. Jeg ville ikke unt noe individ en slik tilværelse, og er utrolig glad for at Norges dyrebutikker tar avstand fra denne typen dyrehandel.

våre fire hunder f.v Donna, Millie, Alicia og Aritha

Ingen kommentarer: