søndag 12. juli 2009

2 juli, dag tretten.. Stranda og bursdagsfeiring på byen

Dag tretten og enda en dag foran oss. Det var torsdag den andre juli, og vi var så heldige å få med oss mormors bursdagsfeiring før vi dro hjem. Marion Alice Sky ble 67 år, og det skulle feires på en intim og koselig måte. Vi ble til sammen ni stykker, invitert og samlet på den kinesiske restauranten nedi gata. Alle bestilte seg det de ville ha, og fikk mer enn vi kunne spise. Alt på morfar Jans regning, selvklart.

Tidligere på dagen hadde vi vært en tur på stranden med kameleonen, og fikk se de syke fargeforandringene og at den spiste fire fluer på strandrestauranten.

På kinarestauranten jobbet det ei kinesisk dame som var svært ivrig og opptatt av norsk. Hver gang vi lærte henne noe nytt gikk hun og ropet det til oss og for seg selv med svært kraftig temperament de neste ti-femten minuttene. Det meste vi fikk høre var ”STEK LIS” (stekt ris), ”LEKE” (reke) og ”TUTEN TAKK VÆSÅGO” (tusen takk, vær så god) mellom bestillingene.

Lars og jeg dro opp til leiligheten for å skifte klær etter at maten var tatt av bordet. Da vi kom tilbake tok det vel ca en time før folk begynte å flytte på seg og tenke på å dra hjemover. Mormor slo følge med ei venninne hjemover, imens morfar, lars, jeg og en 60 år gammel 20-åring kalt Kari satte kursen mot en karaokebar oppi gata. Jeg fikk ikke sunget, tross morfars ønske om å få høre en sang før vi dro hjem.

Karaokebesøket var likevel ikke forgjeves, da vi møtte fire utrolig kjekke 20-åringer fra Sør Afrika. Vi ble sittende en stund og snakke med dem, og både Kari, morfar, Lars og jeg var enige om at det var noen bra typer. Vi snakket om å møtes dagen etter, altså dagen før Lars og jeg skulle tilbake til Norge, men det ble dessverre ikke noe av.


2 kommentarer:

Mathilde Dahl sa...

oppdater nåa!!

Jorunn :B sa...

E9 me mathilde! Et år sænar.